Briose cu banane si ciocolata pregatim azi impreuna, o reteta pe care mămicile trebuie sa o aiba la indemana. Briosele sunt gustarea perfecta oriunde, acasa, la picnic sau la plimbare.
Combinatia banane si ciocolata este mereu castigatoare, efectiv nu dai gres cu ea. Pe langa faptul ca ies niste briose delicioase, pufoase si parfumate, reteta aceasta ne ajuta sa valorificam bananele super coapte pe care nimeni nu vrea sa le mai manance.
In plus, daca folositi banane foarte bine coapte, puteti sa nu mai adaugati zahar in reteta!
Ingrediente:
-250g faina
-100g zahar
-2 oua
-3 banane foarte bine coapte
-180g ciocolata / sau nutella
-100g unt topit
-1 plic de praf de copt
-1 lingurita vanilie
Pornim cuptorul la 180°C si punem cosulete de briose in tava speciala.
Intr-un bol incapator punem bananele si le pasam cu furculita.
Apoi adaugam zaharul, untul topit, ouale, vanilia. Amestecam.
Punem faina si praful de copt. Omogenizam.
Tocam ciocolata grosier cu un cutit bine ascutit. La final amestecam in aluatul de briose ciocolata maruntita. O alta varianta daca nu vreti ciocolata in toate briosele, ca papa si cel mic, puteti imparti aluatul si pune ciocolata doar in jumatate din compozitie. Sau varianta cu nutella, nu punem ciocolata maruntita in aluat ci in momentul cand punem in tava vom pune o lingura de aluat o lingurita de nutella si din nou o lingura de aluat.
Umplem ¾ din fiecare cosulet cu compozitie, apoi dam tava la cuptor 20-25 minute sau pana trec testul cu scobitoarea.
Briosele cu banane si ciocolata sunt gata si sunt delicioase! Se pastreaza foarte bine cateva zile la frigider si le puteti incalzi cateva secunde in cuptorul cu microunde pentru ca ciocolata sa se topeasca putin. Merg perfect alaturi de o cana de lapte rece.
Pofta buna!