Astazi vom face o reteta usoara, dulce si gustoasa. Este vorba de patratele de ciocolata si caramel cu arahide, foarte simplu de facut, merg de minune la o petrecere pe masa de candy bar.
Iata si ingredientele:
Pentru caramel:
-150 g zahar
-250 ml smantana pentru frisca
-250 g arahide prajite si sarate
Pentru glazura:
-200 ml smantana pentru frisca
-160 g ciocolata amaruie
Pentru inceput punem zaharul la topit .
Cand acesta s-a caramelizat adaugam smantana pentru frisca si amestecam pana cand zaharul se va topi din nou. Dupa ce zaharul s-a topit adaugam arahidele, care pot fi sarate, deoarece dau un gust bun caramelului.
Punem compozitia intr-o tava de 36 pe 24 de cm si dam la rece.
Pentru glazura punem intr-un vas smantana si ciocolata si le lasam la foc mic pana cand se va topi toata ciocolata.
Luam tava si turnam amestecul de ciocolata si smantana peste caramel, dam la frigider.
Se taie in patratele si e gata de servit.
Pofta buna!