Salutare!
Astăzi vreau să vă prezint cea mai bună rețetă de cornuri cu ciocolată, sunt pufoase, fragede și aromate.
Eu de data asta le-am umplut cu ciocolată, dar se pot umple cu gem, brânză dulce sau sărată.
Ingrediente necesare:
500 g făină
250 ml lapte cu 3,5% grăsime
60 g zahar
3 plicuri zahăr vanilat
2 ouă
50 g unt gras topit ( 82% grăsime)
14 g de drojdie uscată
coajă de portocală
un praf de sare
cremă de ciocolată
zahăr pudră
Modul de preparare al cornurilor este simplu și rapid.
Încălzim puțin laptele și adăugăm în el drojdia cu zahărul vanilat și lăsăm 10 minute la odihnit.Mare grijă, laptele trebuie să fie călduț nu fierbinte, altfel riscăm să nu crească aluatul. Dupa cele 10 minute putem adăuga ouăle și coaja de portocală, amestecăm bine.
Separat într-un bol punem făina, zahărul și sarea, iar peste adăugăm laptele pregătit anterior. Aluatul este unul ușor moale, dacă este necesar mai adăugați făină, nu foarte multa, el trebuie să rămână moale. După ce am frământat puțin începem să adăugăm treptat din untul topit și frământam cel puțin 15 minute.
Nu uitați, de la untul topit vom folosi doar partea galbenă, adică grăsimea, nu și partea albă ce rămâne pe fundul vasului.
Lăsăm la dospit circa 2 ore. După ce a trecut timpul de dospire,împărțim aluatul în două, luăm prima foaie și o întindem într-o formă pătrată, după care o tăiem în triunghiuri pe care le vom umple cu ciocolată. Așa vom proceda și cu cea de a doua foaie de aluat.
Dăm la cuptorul preîncălzit la 170 de grade pentru 20/25 de minute.
La final presărăm zahăr pudră.
Poftă bună!