Astazi vin cu o reteta care imi aduce aminte de copilarie, de vacantele de vara cand voiam ceva dulce care se face usor si fara prea mult stat in bucatarie si anume crema de zahar ars.
Este cea mai simpla reteta pe care o stiu de ceva bun si super usor de facut. O poate face chiar oricine, ingrediente putine, timp de preparare scurt si gust delicios.
Ingrediente:
- 200 g zahar pentru caramel
- 100 g zahar pentru crema
- 3 plicuri zahar vanilinat
- 10 oua
- 1 litru lapte
Dupa cum observati eu nu adaug nici o esenta, voi puteti adauga ce esenta doriti, de vanilie, de rom, de portocala, pastaie de vanilie si lista poate continua. Mie imi place cum iese asa fara arome, este suficient siropul de caramel care se va topi la cuptor si intra in crema, si zaharul vanilinat pus in lapte.
Primul pas este sa topim zaharul la foc mic astfel incat sa nu il ardem, grija mare pentru ca un caramel ars este amar si nu ne dorim asta.
Dupa ce se topeste zaharul, tapetam cu acesta peretii vasului in care vom face crema de zahar ars.
Intr-un bol adaugam ouala impreuna cu zaharul vanilinat si mixam bine pana devin spumoase.
Dupa care vom pune laptele si vom mixa din nou. Aceasta compozitie se pune in vasul tapetat anterior cu zaharul topit.
Vasul se va pune intr-o tava cu pereti inalti in care vom pune apa fierbine si vom da la cuptor pentru 50/60 de minute la foc mic.
Cand crema de zahar este gata se scoate din cuptor si se lasa la frigider peste noapte.
Pofta buna!