Din multele încercări de gogoși astăzi am le-am făcut pe cele mai bune, sunt moi, pufoase, gustoase, fără prea mult zahăr, sunt minunate.
Zic să vă las aici rețeta să le încercați o data și cu siguranță doar pe acestea le veți face de azi înainte.
Ingrediente:
550 g făină
250 ml lapte călduț
80 g zahăr
2 ouă
50 g unt topit și răcit
un plic de drojdie uscată
un praf de sare
esență de rom și vanilie
Opțional coajă de lămâie sau portocală.
Într-un bol încăpător punem laptele călduț, zahărul și drojdia, lasăm deoparte timp de 10 minute. Când au trecut cele 10 minute adăugăm ouăle, untul, esența de rom și vanilie, praful de sare și amestecăm bine.
Acum e momentul să punem făina și să frământăm bine altuatul timp de 15 minute.
Aluatul trebuie sa fie ușor lipicios, dacă e prea tare mai puneți puțin lapte, daca e foarte moale mai adăugați treptat făină.
Rețeta este foarte simplă, munca începe odată cu frământatul, este esențial să acordăm un minim de 15 minute aluatului, să iasă gogoșile pufoase.
Lăsăm să dospească o oră la loc cald. Când aluatul și-a dublat volumul îl punem pe masa de lucru și îl împărțim în biluțe de 40-50 de grame, pe care le lăsăm la dospit 20 de minute.
După ce au trecut cele 20 de minute le prăjim la foc mediu până se rumenesc frumos.
La final la dăm prin zahăr pudră, sau le putem servi cu gem sau ciocolată.
Poftă bună!