Salutare!
Astazi am facut o bunatate de placinta cu mere, cu aluat fraged si mere aromate cu scortisoara. Vreau sa o impartasesc cu voi pentru ca e gustoasa si usor de preparat.
Ingredientele pentru aluat sunt:
-650 g faina
-250 g unt 82% grasime
-150 g zahar
-200 g smantana
-un plic praf de copt
-2 oua
-un praf de sare
Ingrediente pentru umplutura:
-1 kg mere
-100 g zahar
-1 lingurita scortisoara
Pentru inceput vom face merele pe care le spalam, le curatam de coaja si le dam prin razatoare. Le punem intr-un vas cu zaharul si scortisoara si le punem pe foc. Calim merele pentru aproximativ 10 minute sau pana cand ele se inmoaie si lichidul se evapora.
Cat timp merele se vor raci noi pregatim aluatul. Intr-un bol punem untul la temperatura camerei si zaharul, le amestecam cu un tel, eu am folosit un tel manual daca vreti puteti folosi mixerul.
Amestecam bine cat sa se formeze o crema,dupa adaugam ouale unul cate unul amestecand bine dupa fiecare ou. Cand am terminat de pus si ultimul ou vom adauga smantana ( cu 20/24 % grasime ar fi ideal).
Cand toate ingredientele s-au omogenizat bine vom pune putina sare, faina si praful de copt. Aluatul este unul moale dar care nu se lipeste.
Impartim aluatul in doua parti egale si le intindem de forma tavii cuptorului.
Punem prima foaie in tava pe care am tapetat-o cu hartie de copt, adaugam umplutura de mere si venim si cu cea de-a doua foaie peste.
Dam la cuptor placinta la 180 de grade pentru 35/40 de minute.
Pofta buna!