Rețeta de tocăniță de ficat este una din preferatele mele pentru că îmi aduce aminte de facultate, atunci când l-am întâlnit pe soțul meu si pot spune că l-am și cucerit cu ea 😂
Vorba lungă sărăcia omului așa că să incepem.
Ingrediente:
500g ficat de pui
2 cepe medii
usturoi
pasta rosii
pătrunjel
sare și piper
Cum îi prepar eu?!
Foarte simplu, am pus tigaia pe foc cu ceva ulei si adaug ficățeii, îi las să se rumenească frumos.
Când s-au rumenit vin cu ceapa pe care o călesc puțin, nu foarte mult că nu vreau să o ard. După care pun și usturoiul, aici fiecare pune cât vrea, eu sunt fan usturoi așa că eu pun o căpățână potrivita , nici prea mare da nici prea mică.
Când și-au lasat bine aromele în tigaie eu adaug 3-4 linguri de pasta de roșii, peste care pun 250/300 ml apa și las cât să se îngroașe puțin sosul. Tu dacă vrei poți pune bulion de casa, roșii in bulion sau roșii din gradină, de care ai. Acum urmează să gustăm și să asezonăm cu sare și piper.
La final o mâna generoasă de pătrunjel tocat mărunțel și gata rețeta, mai simplă nu există.
Poftă bună!