Am testat multe rețete de blat pentru tort, dar la asta revin mereu când am un eveniment în familie și știu că nu voi da greș niciodată cu el.
Și cum știm că vorba lungă e săracia omului eu zic să vă las rețeta și bineînțeles aștept feedback-ul vostru , hai la treabă.
Ingrediente ( pentru o tavă cu diametrul de 23 cm)
6 ouă mari sau 7 ouă mai mici
200 g zahăr
160ml ulei
50 g cacao
190 g faina
30 g amidon
130 ml apa clocotita
un plic de praf de copt
un praf de sare
Într-un bol adăugăm făina, praful de copt și amidonul , le amestecăm bine și le punem deoparte. Acum vom separa ouăle și cantitatea de zahăr, adică vom spuma bine albușurile cu 100 g zahăr până devin ca o bezea, iar gălbenușurile le vom mixa cu restul de 100 g zahăr până devin albicioase și își măresc volumul.
Următorul pas este să adăugăm peste gălbenușuri uleiul și cacaoa, le poți pune și separat, dar eu am un truc dacă îl pot numi așa, pun uleiul peste cacao și amestec până se formează o pastă, iar pe aceasta o voi pune în două tranșe peste gălbenușuri. Pentru mine e mult mai ușor de încorporat cacaoa în modul ăsta, deoarece știu sigur că nu voi avea pe pereții vasului cacao nemixată, știți voi la ce mă refer.
Când s-a încorporat bine amestecul de cacao și ulei în gălbenușuri punem apa clocotită și mixăm,iar ca o paranteză nu puneți apă călduță, ea trebuie să fie clocotită. Acumvom începe să încorporăm ingredientele pe care le-am amestecat la început și anume faina,amidonul și praful de copt. După ce le-am încorporat și pe acestea, venim cu albușurile bătute în prealabil și cu ajutorul unei spatule punem din ele puțin câte puțin în gălbenușuri, cu mișcări de jos în sus să nu scoatem prea mult aer, până când am încorporat toate albușurile.
Gata aluatul de blat umed de cacao.
Luăm forma de copt, eu am una cu inel detașabil, peste care punem foaie de copt, punem compoziția și o dăm la cuptorul preîncălzit până în momentul în care scobitoarea introdusă în mijloc iese curată. Aici depinde de cuptorul fiecăruia, la mine durează între 50 și 60 de minute.
Spor la prăjiturit!