Salutare!
Astăzi vom face pastele preferate ale familiei mele. Se fac rapid , sunt gustoase și îi veți satisface și pe cei mai mofturoși.
Să începem cu ingredientele necesare :
500g penne
500 g carne de pui(piept sau pulpe dezosate, ce doriți)
2 cepe medii
usturoi ( dupa gustul fiecăruia)
500g ciuperci
100 g parmezan
100g cașcaval
3 linguri pline de smântână cu 24% grasime
sare și piper
Punem o oală cu apă și sare la fiert pentru paste. Când apa fierbe adăugam pastele și le ținem cât scrie pe pachet sa fie al dente sau dacă vă plac bine făcute le mai lasați 3-4 minute în plus.
Într-o tigaie la foc mediu, în puțin ulei, prăjim puiul tăiat cuburi. Când acesta s-a rumenit frumos adăugăm ceapa tăiată mărunt, o lasam 2-3 minute și punem ciupercile tăiate cuburi. După ce s-a evaporat apa lăsată de ciuperci, adăugăm și usturoiul tocat mărunt și le mai lăsăm puțin la prăjit. Când au căpătat o ușoară culoare arămie e momentul să punem smântâna și să o amestecăm cu toate ingredientele din tigaie. Dacă sosul e prea dens mai punem puțină apă de la paste.
Nu îl lăsăm să fiarbă foarte mult, cât să se întrepătrundă toate aromele, cam 5-7 minute. Am stins focul și adăugăm parmezanul, amestecăm bine, gustăm și asezonăm după plac. Eu sare nu am adăugat deoarece nu era cazul ci doar puțin piper.
Luăm pastele fierte anterior și adăugăm sosul cu pui și ciuperci peste ele, amestecam bine. Într-o tavă punem pastele, iar deasupra lor adăugăm cașcavalul ras. Introducem la cuptor pentru 10-15 minute sau până când cașcavalul s-a topit frumos.
Poftă bună!