Pentru rețeta de astăzi m-am gândit la ceva bun, ușor de preparat și gustos, un „comfort food” cum s-ar zice acum și anume ardei umpluți cu carne de porc.
Ingredientele necesare:
1kg carne tocată de porc
2 cepe medii
2 ardei capia
1 morcov
3 linguri de pastă de roșii
70 grame orez
10-12 ardei pentru umplut
o legătură de pătrunjel
Am văzut multe rețete în care toate legumele se amestecă împreună cu carnea și orezul și se umplu ardeii, fără a găti ceva în prealabil. Eu procedez altfel,cum am văzut și la mama mea, deoarece mereu am avut impresia că poate voi găsi carne crudă sau orez nefiert în ardei.
Începem prin a căli, în puțin ulei, ceapa, ardeiul și morcovul, după care adaug carnea și las totul la foc mediu. Intre timp fierb și orezul.
Când legumele și carnea sunt aproape gata adaug pasta de roșii cu puțină apă,orezul fiert și mai las pe foc timp de 5-7 minute.
La final pun pătrunjelul tocat mărunt, asesonez cu sare și piper și ne apucăm de umplut ardeii. În oala în care am făcut au fost necesari 12 ardei nu foarte mari, pe care îi punem la foc mic în apă cât să treacă puțin peste ei.
Asta este metoda mea de a face ardei umpluți, daca ai una super delicioasă te rog să o trimiți în formularul de contact din site.
Poftă bună!