PAPA BUNCremă Namelaka
Categorie:

Cremă Namelaka

vineri, 4 iulie 2025

↓ Un share ne-ar ajuta enorm ↓

Salutare!
Pentru rețeta de astăzi m-am gândit la ceva dulce, super delicios și cu puține ingrediente și anume o cremă fină, versatilă pe care o puteți folosi în foarte multe combinații. Puteți umple torturi, mini tarte, eclere și asa mai departe.
Lista de ingrediente:
– 400 g ciocolată cu lapte( cu 43% cacao)
– 200g lapte fierbinte
– 5 grame de gelatină
– 400 g frișcă rece
Modul de preparare nu este complicat de loc. Primul pas este să aducem laptele în punctul de fierbere, după care vom adăuga în el gelatina pe care am ținut-o 5 minute la hidratat în 25 ml de apă și amestecăm bine până când se topește.
Într-un bol punem ciocolata, eu o rup pur și simplu dacă doriți o puteți mărunți la cuțit, și adăugăm peste ea laptele, amestecăm până când se omogenizează totul frumos. Un mic pont, să se topească toată ciocolata și să nu fie bucăți în cremă este indicat să fie la temperatura camerei nu direct scoasă din frigider pentru că riscăm să avem bucăți netopite, dar dacă uităm să facem asta mai avem un truc, punem bolul pe baie de abur și atunci sigur se va topi orice bucățică rămasă.
Pasul ăsta e opțional, dar dacă aveți blender vertical eu zic să îl folosiți, va ieși o cremă aerată, foarte fină. După ce s-a topit toată ciocolata mixăm puțin compoziția cu un blender vertical, cât să fim siguri că nu avem gelatină nedizolvată sau bucățele de ciocolată.
Ultimul pas este să punem frișca lichidă rece peste compoziție și să o încorporăm foarte bine cu blenderul vertical sau cu telul manual.
Nu ne rămâne decât să o dăm la frigider, iar a doua zi o putem folosi exact așa cum este sau pentru o textură spumoasă o mixă câteva minute cu mixerul.
Spor la prăjiturit!

Maria Băloi
Maria Băloi
Mi-a plăcut întotdeauna să scriu despre orice, când eram mică mă uitam la desene sau filme, iar a doua zi îmi luam jurnalul și făceam un mic rezumat. Scriam despre vacanțele de vară petrecute în familie la țară, despre sărbătorile mult așteptate, despre cât de supărată am fost că ... [Citește în continuare]

↓ Ai citit articolul? Merităm un share? ↓

Articolul precedent
Articolul următor

Secțiune de căutare

Urmărește-ne pe Facebook

Ultimele Articole

Diferențe între generații și schimbarea mentalității. Ce aleg angajații...

Trăim într-o perioadă în care schimbarea se simte în...

Ziua Adevărului Interior: Ce Îți Rezervă Universul Azi?

Ziua de 26 iunie 2025 vine cu vibrații puternice...

Experiență Exemplară cu Apiteo.ro – Profesionalism, Rapiditate și Produse...

Am simțit nevoia să scriu câteva rânduri despre o...

Temperatura optimă pentru bebeluși. Câte grade trebuie să fie...

Temperatura optimă pentru bebeluși. Câte grade trebuie să fie...

Curiozitati despre filme

1.Primul film în mișcare cunoscut se numește “Arrival of...

Articole Populare

[Rezolvat] – Activare OpenSSL în XAMPP

Pentru a activa extensia OpenSSL în XAMPP, procedăm astfel:...

Conversie fisiere GIF in PDF

Putem sa transforma un fisier GIf intr-un fisier PDF....

TOP 300+ Descrieri pentru Instagram, în Română și Engleză

Cand te gandesti la Instagram, te gandesti la imagini....

Cum sa ai mai multi clienti pentru afacerea ta?

In urma cu mai multi ani de zile, toate...

Scurtaturi in Notepad++

Notepad++ este unul din editoarele de text cel mai...

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE
uLTIMELE

Diferențe între generații și schimbarea mentalității. Ce aleg angajații moderni?

Trăim într-o perioadă în care schimbarea se simte în...

Ziua Adevărului Interior: Ce Îți Rezervă Universul Azi?

Ziua de 26 iunie 2025 vine cu vibrații puternice...

Temperatura optimă pentru bebeluși. Câte grade trebuie să fie în casă pentru confortul bebelușilor

Temperatura optimă pentru bebeluși. Câte grade trebuie să fie...