Salutare!
Pentru rețeta de astăzi m-am gândit la ceva dulce, super delicios și cu puține ingrediente și anume o cremă fină, versatilă pe care o puteți folosi în foarte multe combinații. Puteți umple torturi, mini tarte, eclere și asa mai departe.
Lista de ingrediente:
– 400 g ciocolată cu lapte( cu 43% cacao)
– 200g lapte fierbinte
– 5 grame de gelatină
– 400 g frișcă rece
Modul de preparare nu este complicat de loc. Primul pas este să aducem laptele în punctul de fierbere, după care vom adăuga în el gelatina pe care am ținut-o 5 minute la hidratat în 25 ml de apă și amestecăm bine până când se topește.
Într-un bol punem ciocolata, eu o rup pur și simplu dacă doriți o puteți mărunți la cuțit, și adăugăm peste ea laptele, amestecăm până când se omogenizează totul frumos. Un mic pont, să se topească toată ciocolata și să nu fie bucăți în cremă este indicat să fie la temperatura camerei nu direct scoasă din frigider pentru că riscăm să avem bucăți netopite, dar dacă uităm să facem asta mai avem un truc, punem bolul pe baie de abur și atunci sigur se va topi orice bucățică rămasă.
Pasul ăsta e opțional, dar dacă aveți blender vertical eu zic să îl folosiți, va ieși o cremă aerată, foarte fină. După ce s-a topit toată ciocolata mixăm puțin compoziția cu un blender vertical, cât să fim siguri că nu avem gelatină nedizolvată sau bucățele de ciocolată.
Ultimul pas este să punem frișca lichidă rece peste compoziție și să o încorporăm foarte bine cu blenderul vertical sau cu telul manual.
Nu ne rămâne decât să o dăm la frigider, iar a doua zi o putem folosi exact așa cum este sau pentru o textură spumoasă o mixă câteva minute cu mixerul.
Spor la prăjiturit!
Categorie:
PAPA BUNCremă Namelaka
sâmbătă, 21 decembrie 2024
sâmbătă, 21 decembrie 2024