1.Este nevoie de 400 de boabe de cacao pentru a face un kilogram de ciocolată.
2.Fiecare arbore de cacao produce aproximativ 2.500 de boabe.
3.Cercetările de până acum susțin că ciocolata poate fi savurată ca parte a unei diete și a unui stil de viață echilibrat, sănătos pentru inimă.
4.Porția medie de ciocolată cu lapte are aproximativ aceeași cantitate de cofeină ca o ceașcă de cafea decofeinizată.
5.Deoarece arborii de cacao sunt atât de delicati, fermierii pierd, în medie, 30 la sută din recoltă în fiecare an.
6.Studiile au demonstrat că una dintre grăsimile saturate majore din ciocolată nu crește colesterolul ca alte grăsimi tari, ceea ce înseamnă că ea poate fi savurată cu moderație.
7.Există aproximativ 1,5 milioane de ferme de cacao în Africa de Vest.
8.Arborele de cacao este crescut manual, în ferme mici, de familie.
9.Frunzele de cacao se pot deplasa cu 90 de grade, de la orizontal la vertical, pentru a lua soare si pentru a proteja frunzele mai tinere.
10.Unii arbori de cacao au mai mult de 200 de ani, dar cei mai mulți oferă boabe de cacao comercializabile doar în primii 25 de ani.
11.Dimensiunea medie a unei ferme de cacao din Africa de Vest este de 7 până la 10 acri.
12.Coasta de Fildeș este cel mai mare producător de cacao, furnizând aproximativ 40% din aprovizionarea mondială.
13.Este nevoie de două până la patru zile pentru a face o singură porție de ciocolată.
14.Ciocolata conține două doze de unt de cacao – cantitatea naturală din păstaie, plus o cupă suplimentară pentru a crește cremositatea.
15.Un fermier trebuie să aștepte patru până la cinci ani pentru ca un arbore de cacao să-și producă primele boabe.